| 
 Napraforgómagos pogácsaNAPRAFORGÓMAGOS POGÁCSA   Hozzávalók: 50 dkg liszt 25 dkg Ráma 2 dl tejföl 2 db tojássárgája 3 dkg élesztő Só.   Tetejére: Napraforgómag (hántolt napraforgóbél) Szezám mag.   Elkészítés: A lisztet összemorzsolom a Rámával. Kevés langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalókkal együtt a lisztes margarinhoz adom. Jól összegyúrom, kinyújtom és hajtogatom. A két szélét középre és egymásra hajtom, majd hűtőben pihentetem fél órát. Ezt még kétszer megismétlem. Fontos, hogy pihentessük, mert akkor nem jön fel a tészta! Végül kinyújtom kb.1cm vastagra és kiszaggatom. Egy tepsit kiolajozok és beleteszem a pogácsákat. Tetejüket lekenem tojásfehérjével és napraforgómagot szórok rájuk. 200 fokos sütőben, gázsütőnél 6-os fokozaton készre sütöm.   A receptet, fotót küldte: Balázs Márta, Varsány.  Vissza |