Napraforgómagos pogácsa
NAPRAFORGÓMAGOS POGÁCSA
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg Ráma
2 dl tejföl
2 db tojássárgája
3 dkg élesztő
Só.
Tetejére:
Napraforgómag (hántolt napraforgóbél)
Szezám mag.
Elkészítés:
A lisztet összemorzsolom a Rámával. Kevés langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalókkal együtt a lisztes margarinhoz adom. Jól összegyúrom, kinyújtom és hajtogatom. A két szélét középre és egymásra hajtom, majd hűtőben pihentetem fél órát. Ezt még kétszer megismétlem. Fontos, hogy pihentessük, mert akkor nem jön fel a tészta!
Végül kinyújtom kb.1cm vastagra és kiszaggatom. Egy tepsit kiolajozok és beleteszem a pogácsákat. Tetejüket lekenem tojásfehérjével és napraforgómagot szórok rájuk. 200 fokos sütőben, gázsütőnél 6-os fokozaton készre sütöm.
A receptet, fotót küldte: Balázs Márta, Varsány.
Vissza
|