Túrókrémes tölcsér
TÚRÓKRÉMES TÖLCSÉR
Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 evőkanál instant kakaópor
Fél evőkanál kakaópor
Fél evőkanál fehérborecet
5-6 evőkanál édes fehérbor
5 dkg Ráma
Töltelék:
50 dkg túró
4 evőkanál tejföl
6 evőkanál porcukor
5 dkg étcsokoládé
Fél citrom reszelt héja.
Tetejére:
Porcukor.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom és hűtőben kb. fél órát pihentetem. Amíg a tészta pihen elkészítem a tölteléket.
A túrót elkeverem a tejföllel és a porcukorral, majd hozzáreszelem az étcsokoládét és a fél citrom héját. Felhasználásig hűtőbe teszem.
A tésztát nagyon vékonyra kinyújtom kb. 1-2 mm, majd 5x5 cm-es négyzetekre vágom. Habroló-csőre átlósan ráhajtom a tésztanégyzeteket úgy, hogy középen jól egymáshoz érjenek és tojásfehérjével összeragasztom. Kívülről is megkenem tojásfehérjével és forró bő olajban pár perc alatt megsütöm. Ha megsült óvatosan lehúzom a csőről és hagyom kihűlni.
Kihűlés után megtöltöm az elkészített túrókrémmel, majd a két végére díszítésként kevés eper vagy ribizli lekvárt nyomok. Végül a tetejüket porcukorral szórom. Kb.: 30-35 db lesz belőle.
A receptet, fotót küldte: Balázs Márta, Varsány.
Vissza
|