Görög fagyi
GÖRÖG FAGYI
(Tejszínes torta, nápolyi szelettel )
Hozzávalók:
6,5 dl tej
15 dkg cukor
3 tasak ( 30 gr) zseletinpor
30 dkg csokis nápolyi
30-40 dkg magozott meggy
5 tasak tejszínhabpor (25 dkg).
Bevonáshoz:
2 tasak tejszínhabpor (5 dkg)
Csoki öntet.
Elkészítése:
5 dl tejet a 15 dkg cukorral felforralunk, és félre tesszük hűlni.
A megmaradt 1,5 dl tejben elkeverjük a zseletinport, és hozzáadjuk langyosra hűlt tejet. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljön. Ebbe a kihűlt cukros, zselatinos tejbe beleszórjuk a tejszínport és elkezdjük elektromos mixerrel verni (praktikus mimnél mélyebb edényben felverni). Kb. 20 percig így habosítjuk, (nagyon nőni fog a massza, sok lesz belőle).
A kapott masszát kétfelé osztjuk, az egyik részbe beletesszük a nagyon apróra vágott csokis nápolyit, a másik részbe, az előre, ízlés szerint megcukrozott és jól lecsepegtetett, magozott meggyet.
Egy nagyobb méretű, mély tepsit kibélelünk Folpackkal, úgy, hogy a Folpack lógjon le a tepsi szélein. Beleöntjük a meggyes masszát, rá a nápolyis masszát. Beborítjuk a Folpack lelógó részével, és mélyhűtőbe tesszük.
Amikor megfagyott, a fóliát levesszük a tetejéről, tálcára borítjuk, lehúzzuk a fóliát, és kívülről tejszínhabbal bevonjuk, (2 tasak tejszínport az előírások szerint elkészítünk) egyenetlenül, nem simogatjuk, -rádobáljuk, és csak úgy igazítjuk el, hogy mindenhol legyen belőle, több-kevesebb, végül tetszés szerint meglocsoljuk csokimázzal.
Megjegyzésem: ez nem olvad úgy el, mint a valódi fagyi, tehát nem kell visszarakni a fagyasztóba, elég csak a hűtőszekrénybe, igaz, napokig ott sem lehet tárolni.
Én ezt az adagot 20x30 cm-es magas szélű tepsibe tettem, de színültig tele lett.
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka, Vajdaság.
Vissza
|