Madártej
MADÁRTEJ
Hozzávalók:
7 dl tej
3 dl tejszín
6 db tojás
3 evőkanál méz
3 csomag vaniliáscukor
2 csipet só
2 evőkanál vaniliás pudingpor (főzős)
Fél citrom reszelt héja.
Elkészítés:
A 6 db tojássárgáját 1 csipet sóval és a mézzel habosra keverem, majd 2 dl tejjel hígítom. A maradék tejet a tejszínnel felfőzöm.
A tojások fehérjéből 1 csipet sóval, 1 csomag vaniliáscukorral kemény habot verek. Ebből a habból a lassan fövő tejbe kávéskanállal galuskákat szaggatok. (egyszerre 4-5 db-ot, mert nagyon megdagad). Ha felemelkedtek a tej tetejére (kb. fél perc) megfordítom, és még fél perc főzés kell. Szűrőbe szedem, hogy lecsöpögjenek.
A lecsöpögött tejet visszaöntöm a többi tejhez.
A tojásos keverékhez adok 1 csomag vaníliáscukrot, és 2 evőkanál pudingport. Ízesítem reszelt citromhéjjal. Csomómentesre kikeverem, majd lassan csorgatva a meleg tejhez keverem. Főzöm még pár percig, folyamatos keverés mellett, csendes lángon. Végül lehűtöm az így kapott krémszerű öntetet.
A habgaluskákat az öntetre teszem, és jól behűtve tálalom.
Megjegyzés: Sokan csak tejjel készítik, ám tejszínnel keverve még krémesebb lesz az öntet!
Vissza
|