Máktorta
MÁKTORTA
(ahogy én készítem)
Hozzávalók:
Tészta:
1 bögre liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
1 bögre kristálycukor
1 bögre darált mák
1 bögre tej
1 db tojás
1 db citrom reszelt héja
3 evőkanál mazsola
4 evőkanál rum
A bögrém űrtartalma 3 dl.
Krém:
1 csomag vaniliás pudingpor, főzős
2,5 dl tej
2,5 dl tejszín (főzéshez)
4 evőkanál kristálycukor
Reszelt citromhéj
20 dkg Rama margarin
Díszítéshez:
2,5 dl folyékony habtejszín
1 csomag habfixáló.
Elkészítés:
A mazsolát beáztatom a rumba.
A lisztet, sütőport, csipet sót, cukrot, mákot, reszelt citromhéjat elkeverem, majd hozzáöntöm a tojással elkevert tejet. Hozzákeverem a lecsepegtetett mazsolát, majd sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntöm. Előmelegített sütőben, 200 C fokon kb. 30-35 perc alatt, megsütöm (tűpróba). Sütőt lekapcsolom, és nyitott sütőajtónál még 5 percig a sütőben hagyom hűlni, majd rácsra borítom, a sütőpapírt lehámozom, így hűtöm ki teljesen.
A pudingport kevés hideg tejben elkeverem. A maradék tejet, tejszínt felforralom a cukorral, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pudingos keveréket, főzöm további 1-2 percet. Ha kihűlt a puding, hozzákeverem a margarint, szép habosra.
A tortát félbe vágom, fele krémet rákenem, a másik adag krémmel kívülről kenem a tortára. 1-2 órát hűtőben dermesztem.
A díszítéshez a tejszínt a habfixálóval felverem kemény habnak, és habzsák segítségével díszítem a tortát.
Gyorsan, könnyen elkészíthető tortaJ
Vissza
|
Gusztusos torta de mekkora az a bögre???
Szia Csilla! A receptben, a Hozzávalók utolsó sora: 3 dl-es bögre.. Persze egy ujnyit számíts le belőle, nem töltöm sose tele, mintha tejet töltenél Magadnak a reggelidhez:) Jó sütést, majd referálj, ha elkészíted! Üdv: Gyöngyi