Márványkuglóf
MÁRVÁNYKUGLÓF
Hozzávalók:
25 dkg vaj vagy margarin
25 dkg cukor
1 csomag vaniliás cukor
4 db tojás
40 dkg liszt
10 dkg étkezési keményitő
1 csomag sütőpor
1 dl tej
3 dkg kakaópor.
Elkészítés:
A vajat a cukorral és a vaniliás cukorral habosra keverjük. A tojásokat egyenként keverjük bele a habos vajba.
Az átszitált lisztet a keményítővel és a sütőporral összekeverjük, majd a tejjel felváltva hozzákeverjük a vajhoz. Az igy kapott masszát kétfelé osszuk, és a feléhez hozzáadjuk a kakaóport. Ha szükséges pici tejjel hígíthatjuk.
A kuglófformát kivajazzuk és a fehér meg a barna tésztát evőkanál segítségével váltakozva a formába töltjük. Egy villával könnyedén átkeverjük, hogy márványos legyen. Előmelegített sütőben kb. egy órát sütjük. T-próbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
A formában hagyjuk kihülni, majd kiborítjuk és a tetejét meghintjük porcukorral.
A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|