Édes tükörtojás
ÉDES TÜKÖRTOJÁS
Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg cukor
6 db tojássárgája
1 db Ráma margarin (25 dkg)
1 csomag sütőpor
1 csipet só
2 evőkanál tej.
Krémhez:
50 dk túró
2,5 dl tejszin
2 cs vaníliás cukor
1 db citrom leve
10 dk porcukor
6 dk zselatin.
Tetejére :
Felezett sárgabarack, porcukor.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kiskosárformába nyomkodjuk, és 170 fokon világosra sütjük. (Ebből a tészta mennyiségből nekem 75 db lett.)
A túrót a cukorral és a citromlével jól kikeverjük, bele vegyítjük a kevés tejbe felmelegített zselatint, és beleforgatjuk a vaníliás cukorral keményre vert tejszint.
A teljesen kihűlt kosárkák szélét porcukorral megszórjuk, közepükbe krémet simítunk, tetejükre 1-1 fél sárgabarackot borítunk.
A receptet, fotókat küldte: Kabdebó Klára, Pécs.
Vissza
|