Pudingos-kakaós kalács
PUDINGOS- KAKAÓS KALÁCS
Hozzávalók:
Töltelék:
Fél liter tej
2 zacskó csokoládés pudingpor
15 dkg porcukor
4 evőkanál kakaópor.
25 dkg vaj (sütővaj, Rama margarin)
Kevés hideg tejben csomómentesre elkeverjük a pudingport. A többi tejet felforraljuk, a tűzről lehúzva hozzáadjuk pudingport és cukrot, habverővel kikeverjük. Állandó keverés közben főzzük még 1 percig, majd a forró masszába beledolgozunk a kakaót, és a vajat.
Ezután félretesszük kihűlni.
Tészta:
4 deci langyos tejbe
Pici só
8 dkg élesztő
90 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 csipet só
3 evőkanál olaj
3 db tojás fehérjéje
A langyosított tejben pici sóval, 1 kiskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
Kelesztőtálba tesszük a lisztet, porcukrot, egy csipet sót, az olajat. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és összegyúrjuk. Utoljára adjuk hozzá a habbá felvert tojásfehérjéket, és beledolgozzuk. Lefedve meleg helyen pihentetjük, míg a duplájára dagad.
Ha megkelt, 3 részre osztjuk a tésztát.
Mindegyiket kisodorjuk, s megkenjük a töltelékkel (a tölteléket is 3 felé osszuk.)
Felcsavarjuk, és kiolajozott tepsibe tesszük.
A tojássárgájához teszünk 1 kiskanál olajat, s ezzel kenjük le a kalácsokat.
A kalácsok oldalát villával megszurkáljuk, hogy később ne repedjenek szét.
Kb. 180-200 fokon 45-50 percig, sütjük.
Nagyon fincsi, nem hagyományos recept, mindenkinek ajánlom, aki nem ismeri!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A receptet, fotókat küldte: Barics Rita, Nána, Szlovákia.
Vissza
|
Szia!
1x megcsináltam már a kalács-recepted,most próbálom 2x-szor.Nekem mondjuk kellett még tejet tennem a tésztához,mert nem birtam máshogy összegyúrni.Első alkalommal a család el volt ragadtatva,hogy milyen finom,most is remélem igy lesz.Köszi!