Rigó Jancsi
RIGÓ JANCSI
Hozzávalók:
6 db tojás
6 evőkanál cukor
6 dkg liszt
3 evőkanál kakaópor
5 evőkanál baracklekvár
20 dkg étcsokoládé
2 evőkanál vaj.
Krémhez:
1 evőkanál zselatinpor (10 gramm)
5 dl tejszín
4 evőkanál kakaópor
6 evőkanál porcukor.
A tojássárgákat keverd habosra a porcukorral.
Add hozzá a lisztet, kakaót, végül a habbá vert tojásfehérjét.
Egy kis tepsit bélelj ki sütőpapírral, simítsd bele a masszát, és előmelegített sütőben süsd meg.
A kihűlt tésztát lapjában vágd félbe, kend meg lekvárral.
A csokoládét vízgőz felett olvaszd meg, dolgozd bele a vajat és kend a lekváros lapra. Ha megdermedt, forró vízbe mártott késsel darabold 5-5cm-es négyzetekre.
A zselatint áztasd be, majd önts hozzá fél dl vizet és olvaszd fel. Keverd el kevés tejszinnel, a kakaóporral, majd a többi tejszint a cukorral verd habbá és vegyítsd össze a zselatinos keverékkel.
A masszát simítsd a tésztalapra, és tedd a hűtőbe megdermedni.
Rakosgasd rá a csokoládés négyzeteket, és a vonalukon vágd át a süteményt.
A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|
Elnézést a zavarásért de én cukrászként végeztem és ez a sütemény nem rigójancsi ugyanis annak kakaós tejszín a krémje.