Linzer rudacskák
LINZER RUDACSKA
Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
4 db tojássárgája
1 csomag vaniliáscukor
1 kiskanál reszelt citromhéj
Kb. 1 dl tej.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojások sárgáját, majd vaniliáscukorral és citromhéjjal ízesítjük. Jól formázható tésztává gyúrjuk
Lisztezett deszkán 5-6 mm vastagra nyújtjuk, és ujjnyi vastag, 8-10 cm hosszú rudacskákra vágjuk.
A tésztadarabokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd tejjel megkenjük. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
Tetejére díszítés:
20 dkg tortabevonó csokoládé
2 evőkanál tej.
A tésztát a sütőből kivéve szorosan egymás mellé rakjuk. A tortabevonó csokoládét pici tejjel hígítva felolvasztjuk, és szép vékony sugárban a süteményekre csorgatjuk.
Amikor a csokoládé rákeményedett, kettőt-kettőt összeragasztunk a krémmel.
Krém:
1 csomag csokoládés pudingpor
3 dl tej
1 csomag Rama margarin
20 dkg porcukor.
A pudingport megfőzzük 3 dl tejben. Míg hűl, addig habosra keverjük a Rama margarint a porcukorral, és hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz. Tortadíszítő, vagy levágott sarkú nylon zacskó segítségével egyenlően megtöltjük a rudacskákat.
A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.
Vissza
|