Almás-habos piskóta
ALMÁS-HABOS PISKÓTA
Hozzávalók:
1 kg alma
1 csomag vaníliás cukor
Fahéjpor
Kristálycukor ízlés szerint
1 zacskó vaniliás pudingpor
2 csomag piskóta
Rumos ízesítésű tea
Tejszínhab.
Az almát lereszeljük és megfőzzük. Ízesítjük cukorral, fahéjjal, vaniliáscukorral. Hozzáadunk 1 zacskó vaniliás krémport, amit előzőleg 1 dl vízben elkevertünk. Jó sűrűre főzzük az almával.
2 őzgerincformát folpackkal kibélelünk, alulra babapiskótát teszünk, amelyet előzőleg rumos teába áztattunk kissé (ne áztassuk szét a piskótákat). Rásimítjuk az almát, majd a tetejére is piskótát teszünk.
1-2 órára hűtőbe tesszük, majd kifordítjuk az őzgerincformából. Felszeleteljük és tejszínhabbal díszítjük.
A tejszínhabot csokival lecsurgatjuk.
Receptet, fotót küldte: Laczkó Erzsébet (Böbe), Szlovákia, Perbele.
Vissza
|