Sós háromszögek
SÓS HÁROMSZÖGEK
Hozzávalók:
15 darab vékony réteslap tészta, melyből 30 db háromszög lesz.
Olaj.
Töltelék:
4 db tojássárgája
Fél kg friss tehéntúró
2 dl tejföl
Fél kávéskanál szódabikarbóna
Ízlés szerint só
4 db tojásfehérjének a felvert habja
15-20 dkg papír vékonycsíkokra szeletelt sonka, vagy sonkás szalámi.
Tetejére:
1 tojás, reszelt sajt.
Elkészítése:
Mindegyik lapot megfelezzük (igy lesz belőle 30 db), vékonyan megolajozzuk, és a lap közepét hosszába megkenjük az elkészített masszával.
A két oldalát felhajtjuk a töltelékre (egy hurkaszerűséget kapunk), és kezdjük hajtogatni:
A jobb felső sarkot áthajtjuk a baloldalra (háromszöget alkot), a bal sarkát lehajtjuk a jobb oldalra (ismét háromszöget alkotunk) és igy hajtogatjuk végig. Ez a zászlóhajtogatási módszer.
A tölteléket ne vigyük túlzásba, mert még így is kiszökhet belőle.
Vékonyan kiolajozott tepsibe rakjuk, tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180-200 fokon, középső sínen szép sárga színűre sütjük.
A receptet, fotót készítette: Alijevity Juhász Csilla, Szabadka, Vajdaság.
Beküldte: Anyukája, Juhász Ilonka, Szabadka, Vajdaság.
Vissza
|