Gombával töltött csirkemell
GOMBÁVAL TÖLTÖTT CSIRKEMELL
Hozzávalók:
2 szép csirkemell
1 db nagy fej vöröshagyma
20 dkg csiperkegomba
2 db egész tojás
Fűszerek: só, bors, pirospaprika
Díszítésnek reszelt sajt.
Töltelék:
Egy nagy fej apróra vágott hagymát zsiradékon megpirítunk, pirospaprikát teszünk rá és hozzátesszük a szeletelt csiperkegombát. Fűszerezzük, megpároljuk és kihűtjük, majd mikor langyosra hűlt belekeverünk egy nyers tojást.
A csirkemelleket lebőrözzük és a húst nem túl vastag szeletekben, leválasztjuk a csontról. Kiverjük, nem túl vékonyra, majd kiterítjük alufóliára.
Fűszerezzük sóval, őrölt borssal, pirospaprikával, majd egyenletesen rárakjuk a tölteléket. Egy keményre főzött tojást négybe, vágunk, és a töltelékekre teszünk. A fólia segítségével feltekerjük, végeit ügyesen behajtjuk, hogy a töltelék ne follyon ki.
Sütőben szép pirosra megsütjük.
Langyosra hűlve sajtot reszelünk rá.
Sós vízben főtt, petrezselyemmel meghintett krumplival tálaljuk.
A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Erdély, Gyergyócsomafalva.
Vissza
|