Fasirt paradicsommártással
FASIRT PARADICSOMMÁRTÁSSAL
Hozzávalók:
25 dkg darált sertéshús (sertéslapocka)
1 db tojás
1 db zsemle
2 gerezd fokhagyma
Só, őrölt feketebors
Kevés olaj
0,5 liter sűrű paradicsomlé
1 evőkanál zsír
1 nagy evőkanál liszt
Só, cukor.
Fasírt készítése:
20-25dkg darált húst összedolgozunk, 1db egész tojással, 1 db vízben áztatott, kinyomott zsemlével, és reszelt fokhagymával, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. Olajas kézzel gombócokat formálunk, és zsírban kisütjük.
Paradicsommártás készítése:
1 kanál zsír, 1nagy kanál liszt, 0,5 liter sűrű paradicsomlé, só, cukor.
A zsírból, lisztből világos rántást készítünk, felengedjük a paradicsomlével, beletesszük a fűszereket, és sűrűre főzzük.
Krumplipürével tálaljuk.
A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Erdély, Gyergyócsomafalva.
Vissza
|