Slambuc
SLAMBUC
Hozzávalók:
1 csomag lebbencs tészta
2-3 db krumpli
1 fej kisebb vöröshagyma
1 db zöldpaprika (csípős)
1 db paradicsom
10 -15 dkg füstölt szalonna, vagy zsír
Só, bors, pirospaprika.
A szalonnát apró kockákra vágom kisütöm, majd kiszedem a zsírból és félre teszem.
A visszamaradt zsírban megpirítom a tésztát. Ha megpirult hozzáadom a szintén kis kockákra vágott hagymát, a karikára vágott krumplit, a pirospaprikát, és annyi vizet, hogy bőven ellepje.
Bele szeletelem a paradicsomot és a zöldpaprikát, ízlés szerint sót, borsot. Nagy lángon, fedő nélkül főzöm. Ha már elfőtte a lé, a nagy részét, akkor takarék-lángon főzöm tovább, míg teljesen elfő róla a víz
Nem keverem, csak néha megrázogatom a lábost.
A kisütött apró tepertővel tálalom.
Ez egy alföldi étel, Debrecenben, és a Hortobágy környékén, bográcsban készítik.
Receptet, fotókat küldte: Heringné Kabdebó Klára (Klári), Pécs.
Vissza
|