Rizsfelfújt málnahabbal
RIZSFELFÚJT MÁLNAHABBAL
Hozzávalók:
20 dkg rizs
3/4 liter tej
3 dkg margarin
15 dkg cukor
Csipetnyi só
3 db egész tojás
2 db tojásfehérje
1 db citrom reszelt héja
2 csomag vaniliáscukor
Mazsola, vagy rumos meggy ízlés szerint
Málna (lehet fagyasztott is)
Porcukor
Folyékony tejszínhab.
Egy lábosban 1 dkg margarint olvasztok, ráteszem a megmosott rizst, 3 dkg cukrot, 1 csipet sót, és felöntöm a tejjel. Puhára főzöm.
A tojások sárgáját a maradék cukorral habosra keverem, majd a kissé kihűlt rizshez adom, a citrom reszelt héjával, és a vaniliás cukorral együtt. Hozzákeverem a megmosott, beáztatott mazsolát, vagy rumos meggyet.
A tojásfehérjéket kemény habbá verem, és széles mozdulatokkal a rizshez adom. A maradék vajjal kikenek egy csinos tűzállótálat, ebbe öntöm a kész masszát. Előmelegített sütőben pirosra sütöm, de nem szárítom ki. Könnyű, habos felfújtat kell kapnunk!
Közben a tejszínt felverem habnak, porcukorral édesítem. A málnát aprítógéppel pürésítem, és a habhoz keverem. Akit zavar a málna magja, passzírozza át.
A felfújtat a málnahabbal körítve tálalom. Nagyon finom, a gyönyörű színéről nem is beszélve!
Vissza
|