Sonkás mexikói rúd
SONKÁS MEXIKÓI RÚD
Hozzávalók:
1 csomag mexikói zöldségkeverék (450g.)
1 dkg vaj
2 dl tejföl
16 dkg majonéz
Mustár, bors, citromlé
3 púpozott evőkanál zselatin
5 db szép téglalapalakú gépsonka
6 db kemény tojás.
A mexikói zöldségkeveréket, 1dkg vajban kevés víz, só hozzáadásával puhára párolunk.(víz ne maradjon alatta)
Közben a tejfölből, majonézből, ízlés szerint mustár, só, bors, citromlé hozzáadásával mártást készítünk.
3 evőkanál (púpos) zselatint 1,5-2 dl vízzel feloldunk és felmelegítjük. Ha a mexikói saláta kihűlt, összekeverjük. Először a folyékony langyos zselatint a mártáshoz, majd a salátát adjuk hozzá.
Amíg a saláta hűl, gépsonkával kibélelünk egy őzgerincformát, a massza felét beleöntjük, 8-10 percre hűtőbe tesszük. (nem fagyasztóba)
Kivesszük a hűtőből és ráhelyezünk 4 db kemény tojást, ráöntjük a maradék masszát, befedjük sonkaszeletekkel. Fóliával letakarjuk, hogy ne száradjon ki. Hűtőbe tesszük, pár óra múlva (mikor teljesen megdermedt) kiborítjuk a formából és lehet szeletelni.
Megjegyzés: 5 vékony téglalap alakú gépsonka kell hozzá (3 keresztbe a formába,2 hosszába a tetejére).
Receptet, fotókat küldte: Heringné Kabdebó Klára, Pécs.
Juhász Ilonka (Szabadka) is elkészítette, íme, az Ő fotója:
Vissza
|
Szia nagyon ugyes vagy koszi a sok jo receptet udv hajni