| 		
		 
 Karfiolleves
KARFIOLLEVES 
  
  
Hozzávalók: 
50 dkg karfiol 
2 szál sárgarépa 
1/2 csomag petrezselyemzöld 
2 evőkanál olaj 
1 pohár tejföl 
1 evőkanál liszt 
Csontlé, vagy 1 evőkanál vegeta ételízesítő, só. 
  
A karfiolt megmosom, rózsáira szedem. A sárgarépát tisztítás után karikára vágom. Kevés olajon a sárgarépát elkezdem pirítani, majd a karfiolt is hozzáadom. Felöntöm csontlével, vagy ételízesítővel elkevert vízzel. Hamar megfő a karfiol, ne főzzük szét. Utóízesítem sóval, ételízesítővel, ha szükséges.  
A liszttel elkevert tejföllel (hőkiegyenlítés után) behabarom a majdnem kész levest. Meghintem a felaprózott petrezselyemzölddel.  
  
Kevés vajon kockára vágott, pirított zsemlekockával tálalom. 
  
   
  
  
Vissza 
 |