Karfiolleves
KARFIOLLEVES
Hozzávalók:
50 dkg karfiol
2 szál sárgarépa
1/2 csomag petrezselyemzöld
2 evőkanál olaj
1 pohár tejföl
1 evőkanál liszt
Csontlé, vagy 1 evőkanál vegeta ételízesítő, só.
A karfiolt megmosom, rózsáira szedem. A sárgarépát tisztítás után karikára vágom. Kevés olajon a sárgarépát elkezdem pirítani, majd a karfiolt is hozzáadom. Felöntöm csontlével, vagy ételízesítővel elkevert vízzel. Hamar megfő a karfiol, ne főzzük szét. Utóízesítem sóval, ételízesítővel, ha szükséges.
A liszttel elkevert tejföllel (hőkiegyenlítés után) behabarom a majdnem kész levest. Meghintem a felaprózott petrezselyemzölddel.
Kevés vajon kockára vágott, pirított zsemlekockával tálalom.
Vissza
|