Morgós csúcs
MORGÓS CSÚCS
Barna rész hozzávalói:
8 dkg margarin
30 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
1/2 dl tej
20 dkg daráltdió
10 dkg darált keksz
Kristálycukor a forgatáshoz.
Töltelék hozzávalói:
10dkg margarin
5 dkg porcukor
15 dkg darált keksz
25 dkg gesztenye massza
Fagyasztott vagy befőttből meggy.
Eszköz: Citromfacsaró.
Barna rész elkésztése, amely a csúcsok külsejét képezik: a kekszet a dióval, porcukorral, kakaóval, a puha margarinnal és a tejjel összegyúrjuk. 25 kis gombócot formázunk belőle (tenyerünk között), és kristálycukorban meghempergetjük.
Töltelék elkészítése: a gesztenye masszát áttörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a darált kekszet, a puha margarint, és egy kevéske rummal összedolgozzuk.
A barna –diós gombócokat egyenként a citromfacsaró üregének a falához nyomkodjuk.
A közepébe teszünk egy lecsöpögtetett kimagozott meggyet. A gesztenyés töltelékkel, pedig teljesen betöltjük az üreget. (Én mindegyiknél a citromfacsaróba is szórtam kristálycukrot, körbe forgattam, a felesleget kiöntöttem = könnyebben kilehet ütni a kész csúcsokat). Mivel hogy cukorba mártottuk, a citromfacsarót is becukroztuk, igy könnyedén kiütjük a formából.
A receptet, fotókat küldte: Juhász Ilonka, Szabadka, Vajdaság.
Vissza
|