Narancsos teasütemény
NARANCSOS TEASÜTEMÉNY
(2-3 hétig eláll)
Hozzávalók:
30 dkg liszt
13 dkg Rama margarin
13 dkg porcukor
2 db tojássárgája
1 db narancs
Fél csomag sütőpor, csipet só
Narancs lekvár.
Mázhoz:
1/2 db narancs leve
15 dkg porcukor.
Elkészítés:
A Rama margarint habosra keverjük a cukorral, a tojássárgájákkal, a sütőporral. Hozzá adjuk a narancs reszelt héját, a levét, csipet sót, végül hozzá gyúrjuk a lisztet.
Egy órát pihentetjük (hűtőben). Késfok vastagságúra nyújtva, kis méretű cakkos szaggatóval, korongokat szúrunk ki belőle.
Arany sárgára sütjük, ha kihűlt, kettőt narancslekvárral összeragasztunk.
A porcukrot a narancslével (ha kell kevés vízzel) jól kikeverjük, és a sütemény tetejét bevonjuk ezzel a mázzal.
Egy napig szellős helyen szárítjuk.
A receptet, fotót küldte: Heringné Kabdebó Klára, Pécs.
Megjegyzés:
Egy kis módosítással Juhász Ilonka (Szabadka, Vajdaság) is elkészítette ezt a süteményt. Narancslé helyett citromlét használt, a lekvár baracklekvár, a díszítésnél egy kis csoki mázat is bevetett. Itt a fotó róla:
Vissza
|