Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Sütemények
Sütemények : Túrós krémes

Túrós krémes


TÚRÓS KRÉMES

 

Hozzávalók:

Tészta:

25 dkg liszt

10 dkg vaj

10 dkg porcukor

2 db egész tojás

1 csomag szalakáli.

 

Ezekből a hozzávalókból 2 lapot sütni a tepsi hátán (gáz tepsi).

 

Töltelék:

2 csomag túró (negyed kilós)

30 dkg ráma

25 dkg porcukor

1 csomag vaniliás cukor

1 db citrom reszelt héja

1 csomag vanilia ízű Aranka krémpor.

 

Habosra kikeverni és a két lap közzé tölteni, hidegre tenni, másnap szeletelni (keskeny, téglalap), a tetejét porcukorral bőven megszórni.

 

A receptet, fotót küldte: Heringné Kabdebó Klári, Pécs.

 

Ezt a finomságot Szem Lászlóné, Rózsika is elkészítette, az Övé ilyen lett:


Túrós krémes - Szem Lászlóné, Rózsika

 

Túrós krémes - Szem Lászlóné, Rózsika is elkészítette.

 

Vissza

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
10 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
2010.09.05. 19:12
Zsuzsi

Nagyon finom sütemény,eddig mindig sikert aratott !

2010.09.06. 21:15
Gyöngyi (szerk.)

Zsuzsi köszönöm a véleményt:)

2010.09.22. 15:48
mary

Imádom a szalakális sütiket, egyszer próbáltunk sütni, rettenetes ammónia szag volt , majd' meg fulladtunk, a sütit ki kellett dobni, mert annyira ehetetlen volt az ammónia? szagtól.

Hogy kell bánni ezzel az anyaggal, segítsetek!

Nagyon köszönöm

2010.09.22. 20:36
Gyöngyi - a szerk.

Szia Mary!

Sajnos, a szalakálinak sütés közben tényleg rémes szaga van - nem szabad megijedni, szellőztetni kell! Ez a szag elmegy, és marad a finom végeredmény! Az első szalakális sütimet én is kidobtam ijedtemben - biztos romlott volt valami, gondoltam én, míg fel nem világosítottak, hogy ez természetes.
A süteményednek, ha ammónia szaga-íze (nem tudom, milyen lehet) volt, akkor valószínűleg túl sok szalakálit használhattál, nem tudott elpárologni, felbomlani.
Ha betartod a receptben leírt mennyiségeket, ilyen nem fordulhat elő..

A szalalkálival (ammonium-hidrogén-karbonát) készült tésztákból különösen könnyű, finom süteményeket tudunk sütni.

Általában a mézes, vagy omlós tésztákat lazítjuk vele, vékony lapok, aprósütemények készítésére alkalmas. 60 °C fok feletti hőmérsékletű sütőben széndioxidra, vízre és ammóniára bomlik. Mivel a tészta a magas hőmérsékleten könnyen visszafogja az ammóniát, ezért használjuk inkább vékonyabb, könnyebb sütemények lazítására.

Ezt a tippet én is most találtam:  A liszthez mindig egy kevés tejben feloldva adjuk hozzá, és az összeállított tésztát pihentessük felhasználás előtt, vagy ha azonnal akarunk vele dolgozni, sütőport is tegyünk hozzá.

Egyébként a szalakáliról már egyszer írtam is, itt találod: Szalakáli. Nekem az egyik kedvencem a Repülő krémes (fent van szintén a honlapon, egyszer duráldd neki Magad, meglátod, érdemes.. És ha "illatozik" a tésztád, ne dobd ki..

Remélem tudtam segíteni, várom, hogy legközelebb arról mesélj, milyen finomat sütöttél - szalakáli bevetésével:) Üdv: Gyöngyi

2010.09.23. 08:22
mary

Ma reggel nagy kíváncsisággal nyitottam meg ezt az oldalt, nagyon örülök a válaszodnak.Csak zárójelben, én már nagyon régi olvasód vagyok, szeretem ezt  a lakomát, sok másik gasztroblogot is olvasok, de ez soha ne marad ki.

MInden "műfaj" nagyon jó, de engem nagyon vonzanak itt a csodás sütik, amik szenzációsak, semmi mű nincs bennük,a receptek és hát a képek.......szóval ha lenne időm, mindet ,sorban elkészíteném.

A szalakális süti lesz az első, régóta foglalkoztat a dolog, nagy kisérlet lesz.

Azonnal beszámolok róla,köszönöm a gyors és gondos választ, várom az új recepteket

mary

2010.09.23. 22:41
Gyöngyi - a szerk.

Szia Mary!

Örülök, és jól esik, hogy tetszik az oldal:) Nekem ez egy hobbiként indult, aztán valahogy kinőtte magát:.
Komolyan bízom benne, hogy tudok, tudunk segíteni másoknak - én örültem volna, ha időnként fogta volna valaki a kezem.
Új recepteket hozok, ha tudok, bár épp ma pirított valaki az orromra, hogy "ezt már más kitalálta, sőt.,  én csak  "dicsekedni akarok"...
Mi sem áll távolabb tőlem - a spanyolviaszt, sőt, a piskótát se én találtam fel, csak leírom, lefotózom a tapasztalataimat, illetve magam írom meg a recepteket, úgy, ahogy ÉN készítettem el. Ennyi, és nem több.
Szurkolok Neked, és ha rossz tapasztalatod lenne, a segítő kritikát is mindig szívesen fogadom:)
Szép estét kívánok: Gyöngyi

2011.01.19. 20:19
szilvike

 szeretném kérdezni mi az a krémpor? az a puding? köszönöm

Szilvike majdnem ugyanaz, mint a pudingpor, hasonló, de krémesebb az állaga.  Aranka krémpor  
 Ha nem kapsz ilyen krémport, nyugodtan helyettesítheted pudingporral. 
Remélem elkészíted, és beszámolsz az eredményről!
Sok sikert kívánok: Gyöngyi (a szerk.)

2011.03.22. 13:53
ildikó

egy kérdésem lenne: az Aranka krémport el kell-e készíteni tejjel, vagy csak úgy szárazon kell a túrókrémbe rakni?

Nem kell kifőzni a krémport, csak a túróhoz keverni, ítt csupán ízesítésként szolgál, valamint a túró nedvesség tartalmát is magába szívja. Krémesebb lesz a töltelék tőle! Jó sütést kívánok: Gyöngyi

 

2012.10.06. 17:07
barbi

Sziasztok!

Az a kerdesem lenne hogy mas fajta vaniliapor jo e a recepthez???PL gala??sajnos nekem csak ez a fajta van.

2018.07.14. 18:08
máté ferencné

 Ma sütöttem meg nagyon finom lett  köszönöm!..Máté Ferencné...Mátészalka....

 

 

 

 

 

Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés 


Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?