Flanna
FLANNA
Hozzávalók:
50 dkg liszt (piskótának való)
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
3-4 evőkanál tejföl
2 evőkanál méz
15 dkg zsír
1 db tojás
0,5 -1 dl tej.
Összeállítani a tésztát, 1-2 órát pihentetni, vékonyra kinyújtani, 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrni, előmelegített sütőben 180 fokon kisütjük (fölfelé emelkedjen, ne szétterüljön).
Krém:
5 dl tej
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál étkezési keményítő
1,5 evőkanál kakaó
4-5 dkg csoki
20 dkg margarin.
A krémet megfőzzük, amikor kihűlt hozzáadjuk a margarint. 2-2 korongot összeragasztani vele, tetejére csoki máz kerül.
Máz:
10 dkg csoki
5 dkg margarin.
Gőz felett felolvasztani a csokit és margarint. Lehet bele mártani, de lehet kanállal is rálocsolni,- eligazítani a sütikre.
1,5 kg, 68-72 db lesz belőle.
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka.
Vissza
|