Ejtőernyő
EJTŐERNYŐ
Hozzávalók:
4 db tojásfehérje
25 dkg porcukor
25 dkg kókuszreszelék, vagy darált dió
4 evőkanál zsemlemorzsa
4-5 evőkanál liszt (piskótához való sima liszt).
A tojásfehérjét felverni habnak, majd a porcukrot hozzáadni, verni, mig elolvad, belekeverni a kókuszreszeléket, zsemlemorzsát, lisztet (ha apróbbak a tojások, akkor a liszt és zsemlemorzsa mennyisége csökken, - én mindig a legszebb tojásokból készítem, és ahhoz van írva a recept).
A masszából nyomózsák segítségével (vagy kávéskanállal) zsírozott tepsibe kis halmokat nyomkodunk-rakunk. Lassú tűzön sütjük, szárítjuk.
Krém:
2 db tojássárgája (de lehet egész tojás is)
1 dl tej
10 dkg cukor
1 vaníliás cukor
5 dkg csoki
10 dkg margarin.
A krémet megfőzzük, amikor kihűlt hozzákeverjük a margarint és ezzel a krémmel 2-2 kisült „ernyőt” összeragasztunk.
A masszából 70 db ernyőt nyomjunk a tepsibe, igy elkészítve – összeragasztva 35 db lesz, melynek össz súlya 60 dkg.
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka.
Vissza
|