Lyukas Kata
LYUKAS KATA
Hozzávalók:
1 kg liszt (piskótának való)
2 sütőpor
2 margarin
25 dkg porcukor
1 tojás
1 dcl víz
1 citrom reszelt héja
Baracklekvár
Félmaroknyi nagyon apróra darabolt dió (de nem darált).
A margarint kikeverjük a porcukorral, tojással, majd a vizet is bele keverjük (nehezen megy), citrom reszelt héját, végül hozzáadjuk a lisztet, melyben elkevertük a sütőport.
Összedolgozzuk, 5 mm vastagságúra kinyújtjuk, és párosával kiszúrjuk (egyik sima, a másik közepén a lyuk). A lyukasnak a tetejét megkenni tojásfehérjével (melyet csak villával verünk fel), és megszórjuk az apróra darabolt dióval. Világos színűre sütjük, majd baracklekvárral összeraggatjuk őket párosával.
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka.
Vissza
|