Kászátó - vegyes rolád
KÁSZÁTÓ- VEGYES ROLÁD
Hozzávalók:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 db tojás
8 dkg csoki
20 dkg zselé cukorka – színes
10 dkg darált dió
5 dkg mazsola
3 evőkanál rum
20 dkg darált háztartási keksz.
A margarint kikavarni a porcukorral, hozzáadni a tojást, a megolvasztott csokit, az apróra összedarabolt zselé cukorkát, majd a darált diót, a mazsolát, melyet szintén összedaraboltunk, rumot, végül a darált kekszet. Összedolgozzuk, és 2 roládot formázunk belőle, ne legyenek vastagok a roládok, kb. 5 cm átmérőjű, egy kissé megnyomjuk a tetejét, hogy laposabb legyen (de nem kötelező).
Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, majd, mint a szalámit szeleteljük.
A csokimázat lehet előre is, de a szeletelés után is ráönteni. Szebb utána, mert akkor a szeletekre is egy kicsit lefolyik és még ez is, tarkítja. Így elég 5 dkg csoki és 2,5 dkg margarin.
2 rúd= 1,30 kg, 66 szelet lesz ebből a mennyiségből.
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka, Vajdaság.
Vissza
|