Dinnye szelet
DINNYE SZELET
Hozzávalók:
PIROS massza:
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
20 dkg darált háztartási keksz
1 eszencia (málna, eper, + ételszínező festék – piros =ehető).
ZÖLD massza:
1 tojásfehérje
1 kiwis eszencia + ételszínező festék-zöld
25 dkg porcukor
15 dkg darált dió
A piros résznél a tojássárgáját, porcukrot elkeverjük, hozzáadjuk a margarint, és egy kicsit főzzük, majd hozzáadjuk a színezéket, végül a darált kekszet. Összedolgozzuk, és gombócokat készítünk belőlük, de hosszúkásak legyenek (ovális alakú, 10-11 gombócot formázzunk a masszából).
A zöld résznél a tojásfehérjét felverni, hozzáönteni az eszenciát + színezék, a porcukrot, még jól elkeverni habverővel, és beledolgozzuk a darált diót. Mindegyik piros gombóchoz külön nyújtjuk ki a zöldet, ezzel bevonjuk a golyókat (rátapasszuk,- ne legyen levegő a két massza között, de vigyázzunk arra is, hogy a zöld massza ne legyen túl vastag).
Félbe vágjuk a kész gombócokat, majd mindegyik felet még három cikkre.
Csokit megolvasztunk és a villa hegyét, belemártva rányomkodjuk a piros részre, ezek a dinnye magjai. 1 gombóc = 6 szelet „dinnye”.
60-66 szelet, kb.: 90 dkg az össz. súlya.
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka, Vajdaság.
Vissza
|