Magas Tátra
MAGAS TÁTRA
Tészta:
3 dl vizet felforralunk és 25 dkg Rámát, felolvasztunk benne, majd belekeverünk 22 dkg finomlisztet. A tűzön kicsit összekeverjük a masszát, majd lehúzzuk. Amikor már langyosra hűlt, belekeverünk egyenként 7 db tojást. Egy nagyméretű gáz-tepsit Rámával kikenünk, az oldalát is és 2 lapot sütünk a masszából. Szétigazítjuk a tésztát a tepsiben és a felületét villával, felborzoljuk! A sütő jó forró legyen (200 C fok). A sütő ajtaját 15 percig nem szabad kinyitni! Majd kisebb fokozaton kb. 25 – 30 percig sütjük.
Töltelék:
3 csomag vaníliás pudingport 7 dl tejjel és 8 evőkanál kristálycukorral felfőzünk.
25 dkg Rámát habosra keverünk 10 dkg porcukorral, majd a kihűlt pudinghoz keverjük.
Hab:
2 csomag tejszínhabporból 3 dl tejjel kemény habot verünk, majd 1 evőkanál zselatint 1,5 dl vízzel felforralunk, és a tejszínhabba keverjük.
Vagy:
1 doboz Hulala (500ml) dobozos növényi tejszínt 4 evőkanál porcukorral kemény habbá verünk, majd 1 evőkanál zselatint 2-3 evőkanál vízzel felforralunk, és a tejszínhabba keverjük.
Elkészítés:
Az egyik kisült tésztalapot felvágjuk 7x7 cm-es kockákra. A másik tésztalapra rákenjük a pudingos krémet, majd a tejszínhabot és végül ráhelyezzük a kockára darabolt felső lapot!
Tetejét porcukorral szórjuk!
A receptet, fotót küldte: Balázs Márta, Varsány.
Vissza
|
Én 20dkg zsírral ,1/2 l habmester tejszinnel készítettem el,nagyon fínom és mutatós sütemény!!!!!!!!!!!
Köszönjük az ötletet! Üdv: Gyöngyi