Kinder Bueno
KINDER BUENO
Hozzávalók:
Tészta:
40 dkg Nutella
12 dkg vagdalt dió
7 db tojás fehérje
7 evőkanál kristálycukor
2,5 evőkanál liszt
1 evőkanál étolaj
2,5 evőkanál zsemlemorzsa
Fél csomag sütőpor.
Krém:
5 dl tej
7 db tojás sárgája
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál liszt
10 dkg tortabevonó
25 dkg margarin
3 dl tejszínhab
1 csomag habfixáló
Háztartási keksz.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk, a tetejére rászórjuk a vagdalt diót, majd megsütjük.
Ha kész, még forrón megkenjük a mogyorókrémmel.
A krém hozzávalóit jól összefőzzük, ha kihűlt, belekeverjük a margarint.
A kész krémet megfelezzük, és az egyik felébe belekeverjük a felolvasztott tortabevonót.
A sárga krémet rákenjük a Nutellára, majd egy sor langyos, cukros tejbe mártott háztartási kekszet teszünk rá.
Utána rátesszük a barna krémet, majd a tetejére a tejszínhabot.
A receptet, fotót küldte: Balázs Márta, Varsány.
Vissza
|
jo napot kivánok.Lenne egy kérdésem,de ne tessen ki nevetni,én akarok sütni,csak nem tudok.Épp az imént néztem meg a kinder bueno receptjét.A végén oda van irva:Tetejére a tejszinhabot.Ezt ugy készitem,hogy3dl.tejszinhabot és az 1cs.habfixálot összekeverem....köszönettel:Kata