Manci bögrés sütije
MANCI BÖGRÉS SÜTIJE
(2,5 dl- es bögrével dolgozunk)
Száraz hozzávalók:
1 bögre liszt
1 bögre darált dió
1 csomag sütőpor
1 csipet só
Nedves hozzávalók:
1 egész tojás
1 bögre cukor
1 bögre tej
Magozott meggy, (nálam a rumos meggy), durvára vágott dió, csoki darabkák.
De tehetünk bele mandulát, mazsolát, ami van otthon…
A tojást habverővel elkeverem, hozzáadom a cukrot, tejet.
A lisztet elkeverem a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadom.
A két keveréket összeöntöm, elkeverem, majd sütőpapírral bélelt, magasfalú tepsibe öntöm (tepsi méret: 33 x 20).
Teszek a masszába magozott meggyet, diót, csoki darabkákat, és előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütöm. Tűpróba!
Tetejét csoki mázzal vonom be, a csokit mikróban a vajjal felolvasztom, és a kész süteményre simítom.
Lehet simán porcukorral is meghinteni, vagy akár félbevágva, diókrémmel megtölteni, ebben az esetben a tetejét is dió krémmel kenem meg.
Nagyon egyszerű, gyors, finom sütemény! Változatosan elkészíthető..
A fotón a dudorok diódarabkák, nem kell megijedni! Tudom, rusztikus, (bizonyára van, akinek nem tetszik, ám a házi sütik ettől is finomak J!
Ám, ha simát akartok, fordítsátok a popsijára, ott sima, és oda mehet a csokimáz.
Vissza
|