| 
 Manci bögrés sütijeMANCI BÖGRÉS SÜTIJE   (2,5 dl- es bögrével dolgozunk) Száraz hozzávalók: 1 bögre liszt 1 bögre darált dió 1 csomag sütőpor 1 csipet só Nedves hozzávalók: 1 egész tojás 1 bögre cukor 1 bögre tej   Magozott meggy, (nálam a rumos meggy), durvára vágott dió, csoki darabkák. De tehetünk bele mandulát, mazsolát, ami van otthon…   A tojást habverővel elkeverem, hozzáadom a cukrot, tejet. A lisztet elkeverem a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadom. A két keveréket összeöntöm, elkeverem, majd sütőpapírral bélelt, magasfalú tepsibe öntöm (tepsi méret: 33 x 20). Teszek a masszába magozott meggyet, diót, csoki darabkákat, és előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütöm. Tűpróba!   Tetejét csoki mázzal vonom be, a csokit mikróban a vajjal felolvasztom, és a kész süteményre simítom.   Lehet simán porcukorral is meghinteni, vagy akár félbevágva, diókrémmel megtölteni, ebben az esetben a tetejét is dió krémmel kenem meg.   Nagyon egyszerű, gyors, finom sütemény! Változatosan elkészíthető..   A fotón a dudorok diódarabkák, nem kell megijedni! Tudom, rusztikus, (bizonyára van, akinek nem tetszik, ám a házi sütik ettől is finomak J! Ám, ha simát akartok, fordítsátok a popsijára, ott sima, és oda mehet a csokimáz.       
     
 
      Vissza |