Kínai párolt csirke répával
KÍNAI PÁROLT CSIRKE GOMBÁVAL
Hozzávalók:
0,5 kg csirkemell csontozva
20 dkg sárgarépa
0,5 liter étolaj
5 evőkanál étolaj
3 szelet gyömbér
1 teáskanál étkezési keményítő
1 dl sötét szójaszósz
1 dl vörösbor
1 evőkanál barnacukor
0,5 liter húsleves
1 csapott teáskanál só.
A csirkemellet megmosom, és kockákra vágom. A gyömbért hámozom, 3 szeletet levágok, és vékony csíkokra szeletelem. A húslevest felmelegítem. Minden hozzávalót kikészítek a kezem ügyébe.
A forró wokot olajjal készszer kiöblítem, 0,5 liter olajat felforrósítok benne, ebben a húskockákat 2 percig sütöm, majd kiveszem és lecsepegtetem. Az olajat tartalék-edénybe visszaöntöm.
A forró wokot kevés étolajjal, újra kétszer kiöblítem, 5 evőkanál olajat forrósítok benne, és a gyömbér szeletkéket átsütöm. A húskockákat visszateszem, hozzáadom az étkezési keményítőt, kb. 2 percig sütöm.
Ráöntöm a szójaszószt, a répakockákat is hozzákeverem, és az egészet lefedve újabb 2 percig párolom.
A vörösbort, barnacukrot és húslevest hozzáadom, és kb. 30 percig gyöngyözve főzöm. Megsózom.
Forrón tálalom. Köretként rizst adok mellé.
Vissza
|