Hercegnő burgonya
HERCEGNŐ BURGONYA
Hozzávalók:
70 dkg szétfövő burgonya
4 dkg vaj
3 db tojás
1 evőkanál tej
10-15 dkg zöldségkeverék (sárgarépa, kukorica, zöldborsó)
Só, szerecsendió.
A burgonyát meghámozom, megmosom, kis kockákra vágom. Sós, forró vízben kb. 15 perc alatt puhára főzöm. A vizet leöntöm róla, és még forrón áttöröm. Hozzákeverek 3 dkg vajat, 2 egész tojást, 1 evőkanál tejet, ízesítem sóval, szerecsendióval.
Egy nagy sütőtepsit a maradék vajjal kikenek. A burgonyapürét csillagbetétes nyomózsákba teszem, és nem túl közel 4-5 cm-es fészkeket nyomok belőle. 1 tojássárgájával finoman megkenem, és előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm.
A zöldséget gőzön, vagy kevés vajon megpárolom, sózom, majd a kész burgonyafészkekbe 1-1 kanálnyit töltök.
Nagyon mutatós vendégváró, előre elkészíthető, csak a sütést kell időzíteni. Frissen az igazi!
Vissza
|