Diós szalámi
DIÓS SZALÁMI
Hozzávalók:
1 db ostyalap
20 dkg cukor
3 db egész tojás
5 dkg főzőcsoki
1 zacskó vaníliás cukor
1 púpozott evőkanál kakaópor
15 dkg margarin
10 dkg vagdalt dió
10 dkg mazsola
10 dkg háztartási keksz.
Elkészítés:
A diót apróra összevagdaljuk, mazsolát megmosni, lecsepegtetni, a kekszet sodrófával összetörni (majdnem poralakra, de mégis látszódjon a keksz).
Az ostyalapot nedves (kicsavart) konyharuhába tesszük megpuhulni.
Míg puhul az ostyalap (nem eláztatni), megfőzzük a krémet.
Cukor, vaniliáscukor, tojások, csoki, kakaópor, margarin. Forrástól max. 5-percig főzni, állandó keveréssel. Amikor látszik az edény alja keverés közben, levesszük a tűzről, gyors mozdulatokkal belekeverjük az összevágott diót, lecsepegtetett mazsolát, összezúzott kekszet.
Az ostyalapot levesszük a konyharuháról és a rücskös oldalára, öntjük a krémet, elsimítjuk, összesodorjuk, hagyjuk kihűlni, majd ujjnyi vastagságúra szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
A receptet, fotót küldte: Juhász Ilonka, Szabadka, Vajdaság.
Vissza
|