Banános tekercs
BANÁNOS TEKERCS
(Alias Banános nyaflaty, Márk kedvence)
Hozzávalók:
Tészta:
6 db tojás
12 dkg porcukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
4 dkg kakaópor
Vaj és liszt a tepsi vajazásához és lisztzéséhez.
Töltelék:
2 db nagyobb, "egyenes" banán
1 db tojás
2 evőkanál liszt
2 dl tej
20 dkg ráma margarin
10 dkg porcukor
1 evőkanál kakaópor
1 csomag vaniliáscukor.
A krémhez a tojást elkeverem egy gyorsforralóban, hozzáadom a lisztet, 1 csipet sót, majd csomómentesre keverem és felöntöm a tejjel. Lassú tűzön, állandóan kevergetve habverővel sűrű krémmé felfőzöm (kb. 10 perc). Hagyom hűlni. A margarint a cukorral, vaniliás cukorral, a kakaóporral elkeverem, majd a kihűlt krémmel alaposan összedolgozom. Kakaóporral vigyázat, világos színű legyen a krém!
Tészta: 6 tojás sárgáját 12 dkg porcukorral jól kikeverem. Az átszitált kakaóporhoz adom a szódabikarbonát, és hozzákeverem a cukros tojássárgájához.
A tojások fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá felverem, majd óvatosan a masszához keverem. Vajazott és liszttel meghintett tepsibe öntöm a keveréket, és előmelegített sütőben, 200C fokon, alsó-felsőállásnál 15 percig sütöm.
Nem kell megijedni, a "tészta" közepe felpúposodik, és igen puhának tűnik, de ha kivettem, visszazsugorodik, és ilyen puhának kell lennie! Folpack fóliát terítek az asztalra, és a tésztát óvatosan kihámozom a formából, a teteje kerüljön alulra.
Rákenem a krémet, majd ráfektetem a banánokat, és a fólia segítségével szépen feltekerem.
Érdemes előző nap elkészíteni, és jól lehűteni.
Vissza
|
lisztet kihagytad tesaztabol