TORTÁk : Túrótorta rumos-meggyel |
Túrótorta rumos-meggyel
TÚRÓTORTA RUMOS MEGGYEL
Hozzávalók:
Piskótához: 4 púpos evőkanál liszt, 1/2 csomag sütőpor, 1 csipet só, 4 evőkanál porcukor, 4 db tojás.
Krémhez: 20 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 1/2 kg tehéntúró, 1 csomag vaniliáscukor, 1 citrom reszelt héja, 2 tojássárgája, 3 dl tej, 1 vanilia rúd, 1 csomag étkezési zselatin.
Díszítés: 3 leveses merőkanálnyi rumos meggylé, 1 csomag piros színű tortazselatin, kb. 3 leveses merőkanálnyi rumos meggy.
Piskóta: Sütőt előmelegítem 180C fokra. Egy kapcsos tortaformába megvizezett, és kinyomkodott sütőpapírt igazítok. Az átszitált lisztet elkeverem a sütőporral, 1 csipet sóval. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét robotgéppel kemény habbá verem, közben hozzáadok 2 evőkanál porcukrot. A tojássárgáját 2 evőkanál porcukorral jól elkeverem, és óvatosan a felvert cukros habhoz adom. Végül a sütőporos lisztet adom hozzá, kétszerre, széles mozdulatokkal keverem, ne törjön nagyon össze a hab. Az előkészített formába öntöm, 15-20 perc alatt megsütöm. Tűpróba. Ha elkészült, kiteszem rácsra hűlni, a lehűtött formába Folpack fóliát készítek elő.
Krém: A szobahőmérsékletű Rama margarint a porcukorral elkeverem. Hozzáadom a túrót, és villával alaposan áttöröm. Belekeverem a vaniliás cukrot, 2 tojás sárgáját, a citrom reszelt héját. Vízzel átöblített gyorsforralóba öntöm a tejet, és belekaparom 1 vaníliarúd magjait. Felforralom, beleszórom a színtelen étkezési zselatint, jól elkeverem, majd a túrós-vajas masszához adom. Alaposan kikeverem, és a folpackkal bélelt formába öntöm. Hűtőben kb. 20-30 percig hűtöm, míg nagyjából összeáll, már nem folyékony a krém. Ekkor cserélek, kiemelem a krémet, a forma aljára teszem a piskóta lapot, majd ügyesen ráborítom a krémet a fólia segítségével.
Díszítem a torta tetejét a meggyszemekkel. A rumos meggylét jól felmelegítem, beleteszem a piros színű zselatint, felfőzöm, és ráöntöm a tortára. Vissza a hűtőbe, kb. 2-3 óra múlva már megdermed, a formából csinos tálra helyezem. Vizes késsel szeletelem.
Előző nap elkészíthető, legalább jól lehűl, pikáns ízű finomság:)) Gyerekeknek a díszítést alkoholmentes meggybefőttel kell helyettesíteni!
Vissza
|
óóóóóóóóóóóó drága szép testvérem még ilyen baró tortákat csinálni hát má holnap én is csinálok esküszöm(K)(K)