Zelleres csirkesaláta
ZELLERES CSIRKESALÁTA
Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell
1 csomag zellerszár (friss, ropogós legyen)
1 fej jégsaláta
2-3 db paradicsom
1 db kisebb kígyóuborka
Só, grill fűszerkeverék, kevés olaj
10 dkg füstölt, durvára reszelt sajt
Mártás:
2 pohár tejföl
1 nagy tubus Univer majonéz (180g) 3/4-e
2 teáskanál mustár
1 teáskanál kristálycukor
1/4 citrom leve
Fissen őrölt bors.
A csirkemellről lehúzom a bőrt, kicsontozom, megmosom. Szeletelem, majd grill fűszerkeverékkel megszórom. Fél óra pihentetés után kevés olajon szép pirosra sütöm, és kisebb kockákra vágom.
A zeller szárat felszeletelem fél cm-es darabokra. Az uborkát vastagabb szeletekre, majd metéltre vágom. A paradicsomot cikkekre vágom. A salátát alaposan megmosom, nagyobb kockákra vágom.
A mártáshoz valókat összekeverem, megkóstolom, utóízesítem, ha szükséges.
A csirkekockákat összekeverem a salátával, a mártással alaposan megöntözöm, paradicsommal, uborkával megszórom, reszelt sajttal meghintem.
Finom előétel, de egy szelet pirított barna kenyérrel könnyű vacsora is lehet.
Vissza
|