Töltött paprika
TÖLTÖTT PAPRIKA
Hozzávalók:
0,5 kg darált sertéscomb
1 nagy fej vöröshagyma
15 dkg rizs
0,5 dl olaj
2 kis doboz sűrített paradicsom konzerv
2 evőkanál liszt
7 db tölteni való húsos tv paprika
2 db egész tojás
1 kisebb fej zeller
2 liter csontlé
Só, bors, majoránna, cukor, őrölt pirospaprika.
A paprikákat megmosom, kicsumázom. A darált húst keverőtálba teszem, hozzáadom a félig megpárolt rizst, a tojásokat, 1 teáskanál majoránnát, ugyanennyi őrölt pirospaprikát, 1 reszelt fokhagymát és sózom. Alaposan összedolgozom, majd a paprikákba töltöm nem túl szorosan. Ha kimarad a töltelékből, gombócokat formázok belőle.
Egy nagyobb lábosban az olajon megdinsztelem a hagymát, ráteszem a lisztet - zsemleszínű rántást készítek. Hozzáadom a sűrített paradicsomot, majd csontlével felengedem. Belerakom a zellert, valamint a betöltött paprikákat és gombócokat. Egy és egynegyed óráig főzöm lassú forrással. Cukorral ízesítem. A zellert kihorgászom.
Hagymás törtburgonyával, vagy sós vízben főtt burgonyával forrón tálalom. Van, aki tejföllel meglocsolva szereti.
Vissza
|