Palacsinta alaptészta
PALACSINTA ALAPTÉSZTA
(Édes és sós palacsintákhoz egyaránt jó!)
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
5 dl tej
Kb. 4 dl ásványvíz
2 db egész tojás
1 dl olaj
1 teáskanál só.
A tojásokat felverem, hozzáadom a sót és a tejet, majd a lisztet. Habverővel csomómentesre kikeverem. Beleöntöm az ásványvizet, fél dl olajat, jól elkeverem. Ha túl híg lenne, adok még egy evőkanál lisztet hozzá. Tejfölsűrűségű, sima masszát kell kapnom!
Fél dl olajat egy kis tálkába öntök, kenőtollat állítok bele. A tésztát jó fél órát pihentetem, majd kisütöm a palacsintákat. A serpenyőt minden palacsinta előtt vékonyan átolajozom a kenőtoll segítségével.
Ebből a mennyiségből 28 db szép vékony palacsintát tudok sütni. (1-et véletlenül megégethetünk, 3 db-ot sütés közben meg lehet enni, 8 db-ot betöltök, és 2 x 8 db-ot, pedig lefagyasztok későbbi felhasználásra!)
Sokat kísérleteztem, de ezek a mennyiségek, nyersanyagok aránya nekem végre bevált, jó szívvel merem ajánlani!
Vissza
|