Zöldséges rizs
ZÖLDSÉGES RIZS
Hozzávalók:
2 dl rizs (SOS piros, hosszúszemű fehér rizs)
3 dl mexikói zöldségkeverék (gyorsfagyasztott)
1 db marhahúsleves kocka
1 teáskanál vöröshagymakrém
1 teáskanál fokhagymakrém
3 evőkanál olaj
Só.
A rizst folyóvíz alatt egy szűrő segítségével megmosom, lecsepegtetem. 6 dl vizet gyorsforralóban felforralok.
A forró vizet lábosba önöm, beleteszek 1 marhahúsleves kockát, és beleöntöm a 3 dl mexikói zöldségkeveréket. Nem fedem le, az újraforrástól számítva kb. 5 percig főzöm, míg a zöldség megpuhul (ne főzzük szét, maradjon ress, ropogós).
Egy másik lábosban az olajat megmelegítem, ráteszem a vörös és fokhagymapépet, keverek egyet rajta, majd a rizst is belekeverem, enyhén sózom. Kissé megpirítom. Lehúzom a tűzről.
A megfőtt zöldségkeveréket leszűröm, úgy, hogy a levét a rizsre öntöm. Visszateszem a rizst a tűzhelyre, és lefedem. 25 percig párolom elektromos tűzhelynél 1/2-es, legkisebb álláson. Közben nem kevergetem, békén hagyom.
Ha a rizs megpuhult, lazán, hogy ne törjön össze, összekeverem a lecsöpögött zöldségekkel. Nagyon finom, ízes köretet kapok.
Szaftos-tejfölös húsok mellé, rántott sajt mellé kiváló köret, de önmagában is megállja a helyét sok friss salátával. Ha nem fogy el frissen, akkor mikróban melegítsük inkább, ne tűzhelyen, hogy a kevergetéstől ne törjön össze!
Vissza
|