Fűszernövények fagyaszása
FŰSZERNÖVÉNYEK FAGYASZTÁSA
Mindenféle fűszernövény tartósítása-
Például petrezselyemzöld, kapor, rozmaring, oregano, bazsalikom stb.
A friss fűszernövényt megmosom, napon megszárítom a nedvességtől, majd apróra felvágom.
Akkora adagokra osztom, amennyi általában egy-egy étel fűszerezéséhez szükséges.
Szorosan alufóliába csomagolom, levegőt ki nyomom belőle, és nejlon zacskókba csomagolom, lefagyasztom.
Amikor csak szükségem van rá, nem kell vacakolnom vele, csak kikapom a fagyasztóból, és már használhatom is.
Sokkal finomabb, mint a szárított fűszernövény, nem csak aromáját őrzi meg, hanem a színét is, ami nem egy utolsó szempont, gondoljunk a például a petrezselymes burgonyára.
Vissza
|
Gyöngyikém! Fantasztikus vagy! Csak gratulálni tudok ehhez a teljesítményhez. Minden szempontból ízléses, szép munka. Nem ismertelek erről az oldaladról. Sőt! Na, mindegy, az a lényeg, hogy most megnéztem, és ezután érdekel, hogy milyen finomságokkal, csodás dolgokkal kápráztatod el az érdeklődőket.
Barátságos üdvözlettel, Nagykőrösről: Gotziánné Zsuzsa
[írtam véleményt a Gellérthez is, remélem, nem szállt el!]