Paprikás csirke - gombával
PAPRIKÁSCSIRKE GOMBÁVAL
Hozzávalók:
3 db nagyobb csirkecomb, 3 evőkanál olaj, 2 db közepes fej vöröshagyma, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, 1 kávéskanál őrölt köménymag, 20 dkg csiperkegomba (lehet szeletelt konzerv-gomba is), 1 db tv paprika, 1 db paradicsom, 1 pohár tejföl, 1 evőkanál liszt, só.
A csirkecombokat megtisztítom az esetleges pihéktől, és megmosom, félbevágom. A hagymát felkockázom, a gombát szeletelem.
Az olajon megdinsztelem a kockázott hagymát, tűzről lehúzva hozzáadom az őrölt pirospaprikát, picit sózom, és felöntöm 1 dl vízzel. A tűzre visszatéve fedő alatt párolom kicsit (így a hagyma jobban szétfő, sűrűbb szaftot fogok kapni). Ráteszem a félbevágott csirkecombokat, sózom, őrölt köménnyel ízesítem. Beleteszem a félbe vágott tv paprikát és paradicsomot. Fedő alatt, csendes tűzön 20 percig főzöm. A csirke enged annyi levet, hogy nem kell bele víz, ha mégis, csak nagyon keveset, apránként öntsünk hozzá.
Ha a hús már majdnem puha, rádobom a szeletelt gombát, ennek csak 10 perc kell. A paprika és paradicsom héját kihorgászom, úgyis csak a héjuk maradt meg.
Habarás előtt a csirkedarabokat kiveszem egy tálra. A tejfölt simára keverem 1 evőkanál liszttel, felöntöm egy kevés forró pörköltlével, majd a gombás-szaftra öntöm. Most már nem fedem le, egyet rottyan, visszateszem a csirkecombokat, és kész az ételünk.
Galuskával, krumplipürével, fejessalátával vagy tejfölös uborka-salátával kínálom.
Készíthető egész csirkéből is, de akkor lehet, hogy "harc" lesz, általában mindenki a combját szereti:)))
Vissza
|