Lecsó kolbásszal
LECSÓ KOLBÁSSZAL
Hozzávalók:
1 üveg lecsót felhozok a kamrából, amit még nyáron tettem el:)))
Receptjét a befőzéseknél megtalálható.
10 cm parasztkolbász a héjától megfosztva, de lehet variálni: virsli, debreceni, vagy pár szelet szalámi, ami van éppen a háznál:))
3 db egész tojás
0,5 dl tej
10 dkg trappista sajt reszelve
Só.
A kolbászt felkarikázom, és serpenyőben elkezdem sütni. Nem sütöm ki teljesen a zsírját, éppen csak egy picit piruljon meg. Ráöntöm a lecsót, és hagyom egyet rottyanni.
Amíg melegszik a lecsó, a tojásokat a tejjel, sóval elkeverem, és a már azóta forró lecsóra öntöm. Keverek rajta, és megsütöm.
Tálalásnál a lecsóra szórom a reszelt sajtot, savanyúsággal, vagy anélkül remek villásreggeli, illetve egyszerű vacsora lehet!
Vissza
|