Tökfőzelék sült oldalassal
TÖKFŐZELÉK SÜLT OLDALASSAL
Hozzávalók:
1 kg gyalult tök (lehet fagyasztott is)
2 fej közepes vöröshagyma apróra kockázva
3 púpos evőkanál liszt
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 csomag kapor finom zöldje apróra összevágva
1 liter tej
1 pohár tejföl
4-5 evőkanál olaj
Só, pici vegeta ételízesítő, ha kell.
A tököt besózom, 1 evőkanál ecettel meglocsolom.
Bő olajban a finomra vágott hagymát megdinsztelem. Liszttel megszórom, és lepirítom. Tűzhelyről lehúzva hozzáadom a pirospaprikát és a kifacsart tököt.
Tűzhelyre visszatéve állandó keverés mellett hozzáöntöm apránként a tejet. Közben ízesítem kaporral, pici vegetával.
Fiatal töknél kb. 15 perc alatt kész, míg idősebbnek kb. 30 perc kell, míg megpuhul.
Ne főzzük túl puhára! A legvégén adom hozzá a tejfölt, és utóízesítem, ha szükséges. Egy rottyanás után kész.
Sült csirkecomb, sült pulykacomb, sült oldalas a kedvencek hozzá, de fasírttal, vagy pörkölttel is nagyon finom!!
Picit rumlis, hogy ott kell mellette állni, és kevergetni, de megéri a fáradtságot.
Vissza
|