Töltött csirkecomb
TÖLTÖTT CSIRKECOMB
Hozzávalók:
3 db nagyobb, szép bőrű csirkecomb, só, 2 evőkanál olaj, 1/2 dl sör, 1 evőkanál méz.
Töltelék:
1 evőkanál vaj, 10 dkg főtt, füstölt tarja, 10 dkg szeletelt gomba, 1 db kemény tojás, 1 db nyers tojás, 2 db szikkad zsemle, 2 dl tej, grill fűszerkeverék, oregano, kakukkfű, majoranna, bors, petrezselyemzöld apróra vágva.
A csirkecombokat megmosom, megtörlöm, a bőrét óvatosan fellazítom és besózom. A zsemléket kockára vágom, és a tejbe beáztatom.
A vajon 5 perc alatt megpirítom a kockára vágott főtt füstölt tarját és a gombaszeletkéket, fűszerezem. Ha kihűlt, hozzákeverem az alaposan kinyomkodott zsemlét, a kockázott főtt tojást, a reszelt sajtot, a nyers tojást, a petrezselyemzöldet apróra vágva. Megkóstolom, ha kell, utána ízesítek.
Ezt a keveréket nem túl szorosan betöltöm a csirkecombok bőre alá, hústűvel megtűzöm. Ha kimarad a töltelékből, gombócokat formázok, és a hús mellé teszem. Kiolajozott jénai tálba helyezem őket, és alufóliával lefedem.
Előmelegített sütőben 200 C fokon, 40 percig sütöm, majd a fóliát leveszem, és megkenem a combok bőrét a sör és méz keverékkel. Tovább sütöm kb. 15 percig, míg szép piros lesz a teteje.
Hasábburgonyával, és sok friss salátával tálalom.
Remek vendégváró, előre elkészíthető, csak a sütést kell időzíteni!
Vissza
|