Sajtos-túrús pogácsa - Hajtogatás nélkül, Böbsitől
SAJTOS-TÚRÓS POGÁCSA
(hajtogatás nélkül)
Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 csomag Rama margarin
25 dkg félzsíros tehéntúró
10 dkg trappista sajt reszelve
1 pohár tejföl
3 tojás sárgája
1 púpos evőkanál só
3 dkg élesztő
1 dl tej
1 csapott evőkanál cukor
A langyos tejben a cukorral felfuttatom az élesztőt.
A tejfölben (ne legyen hideg) simára keverem a 3 tojássárgáját és a sót.
A lisztet elmorzsolom a margarinnal. Hozzáadom a felfuttatott élesztőt, a tojásos tejfölt és a túrót. Gyorsan eldolgozom. Fél órát pihentetem.
A tésztát 1 cm vastagra kinyújtom (ha ragad, lisztezek alul-felül). Megszórom a reszelt sajt 2/3-ával. Rétesszerűen szorosan feltekerem. Fél órát pihentetem.
A tésztatekercsből egyetlen, kb. 3 cm vastagságú, hosszú csíkot nyújtok. Megkenem 1 tojás fehérjével, és rászórom a maradék reszelt sajtot.
Kb. 4 cm-es átmérőjű pogácsa-szaggatóval, kiszaggatom. Lehetőleg kevés leesett rész legyen, mert újra nyújtva már nem lessz leveles! 3 tepsi lesz belőle.
Előmelegített sütőben, alsó-felsőállásnál, 200C fokon 25-30 perc alatt sütöm szép pirosasra. Ne szárítsuk ki!
Ajánlom kezdőknek, akik még soha nem sütöttek pogácsát, mert ezt nem kell hajtogatni, és nem lehet elrontani. A siker garantált!
A receptet Böbsinél olvastam, köszönet érte!
Vissza
|
Megsutottem husvetra, nagyon finom lett. Mindenki imadta.