Sonkás-sajtos bundáskenyér
SONKÁS-SAJTOS BUNDÁSKENYÉR
Hozzávalók:
Szeletelt kenyér
Felvágott (sonka, párizsi, főtt-tarja, olasz, húsvéti maradék sonka, vagy amilyen felvágottat szeretünk)
Szeletelt sajt (Lapka stb.)
Majonéz
Tojás
Tej
Olaj
Só.
Elkészítés:
A kenyereket megkenjük majonézzel, minden másodikra szeletre teszünk 1 szelet sonkát, arra 1 szelet sajtot.
A sonka, és sajt fél centivel legyen kisebb, mint a kenyér! Befedjük egy másik szelet majonézes kenyérrel, jól összenyomjuk, a szélei tapadjanak össze, a sajt ne tudjon kifolyni.
A tojásokhoz kis tejet öntünk, sózzuk, felverjük. Ebbe forgatjuk a megtöltött kenyereket, és nem túl forró olajban szép pirosra sütjük mindkét oldalukat.
Kiadós reggeli, vagy egyszerű vacsora lehet savanyúsággal (Savanyú káposzta, csemege uborka, idényben paprika-paradicsom, ki mit szeret.).
Egy pohár tej, vagy tea dukál mellé!
Megjegyzés:
A képeken Párizsi felvágottat használtam, és kevés grill fűszerkeveréket is szórtam az egyik szelet majonézes kenyérre.
Vissza
|
Imádom a bundáskenyeret de így még nem próbáltam. :)))
A két egymásraburított kenyérszelet nem fog szétnyílni vagy elcsúszni egymáson?