| 		
		 
 Cordon bleu
CORDON BLEU 
(ahogy én készítem) 
  
Hozzávalók: 
4 szép szelet pulyka mell 
4 szelet gépsonka (vagy valamilyen sonkaféle) 
Kb. 15 dkg reszelt sajt (trappista, füstölt, vegyesen) 
  
Panírozáshoz: 
2 db tojás, zsemlemorzsa, liszt, olaj, só. 
  
Hússzeleteket szép nagy szeletekké klopfolom, fólia vagy egy nylon zacskó alatt. Sózom, mindegyik szeletre teszek egy szelet sonkát, és arra reszelt sajtot. Formásra felgöngyölöm, és alufóliába tekerem. 
Gőz fölött párolom 2-3 percig, így a szép formája megmarad, nem esik szét sütés közben, és a sajt sem fog kifolyni. 
Tojás, liszt, zsemlemorzsába panírozom, bő, nem túl forró olajban szép pirosra sütöm. 
Tálalásnál ferdén szeletelem, reszelt-füstölt sajttal meghintem. Hasábburgonya, petrezselymes újburgonya, és saláta illik mellé. 
  
 
   
  
  
  
Juhász Ilonka is elkészítette, az Ő fotói: 
  
   Vissza 
 | 
Kedves Mancus szívesen:) Üdv: Gyöngyi