Pulykamell orly módra
PULYKAMELL ORLY MÓDRA
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell (csirkemell)
3 db tojás
3 dl sör
1 kávéskanál só
1 kávéskanál vegeta ételízesítő, vagy ízlés szerinti grill fűszerkeverék Kb. 20 dkg liszt.
A pulykahúst szeletelem, picit klopfolom, sózom.
A tojássárgáját sóval, vegetával ízesítem, hozzáadom a sört, kicsit elkeverem, majd a liszt következik. Sűrű palacsintatészta-szerűséget kell kapnunk. Nem kell sokáig kevergetni.
A hideg tojásfehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verem, és a masszához keverem. Ebbe a masszába forgatom a hússzeleteket, és bő, közepesen forró olajban szép pirosra sütöm.
Körete: petrezselymes burgonya, hercegnő burgonya, sült burgonya, zöldséges rizs, franciasaláta. Tartármártást is kínáljunk mellé!
Ez az "orly" massza finom zöldségek, halak sütéséhez is. Másnéven sörtésztának is szokták hívni.
Vissza
|
elkészítem én is karácsonyra, remélem mindenki szeretni fogja. Köszi a receptet.
Ma elkészítettem a burgonyás pogácsát az is nagyon finom lett. Remélem marad belőle az ünnepre is.