Sonkás - kolbászos pizza
SONKÁS, KOLBÁSZOS PIZZA
Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 csomag instant élesztőpor
0,5 dkg só
1 dkg cukor
1 db tojás
0,5 dl tej
0,5 dl olaj
1 dl langyos víz
Feltét:
1 kis tubus pizzakrém
15 dkg pizzasonka (vagy gépsonka, főtt tarja stb.)
15 dkg parasztkolbász
15-15 dkg trappista és füstölt sajt
3 db tv-paprika
3 db paradicsom
Fűszerek:
Oregano, kakukkfű, bazsalikom, majoranna.
Összekeverem a száraz hozzávalókat ( liszt, élesztőpor, só, cukor). A nedves hozzávalókat külön szintén összekeverem (tojás, tej, olaj, 1 dl langyos vízzel, később meglátom, kell-e még).
Dagasztó tálban összeállítom a tésztát, jól kidagasztom, míg el nem válik a tál falától. Lefedem, és kb. 1 órát, pihentetem langyos helyen.
Míg pihen a tészta, kiveszem a hűtőből a feltétre valókat. A sonkát apró kockára vágom, kolbász bőrét lehúzom, és felszeletelem, a paprikát-paradicsomot is szeletelem, sajtot durvára darálom.
Kiolajozott, kb.30x40-es tepsibe, húzogatom-igazítgatom a megkelt tésztát, megkenem a pizzakrémmel. Az egyik felére szórom a sonkát, a másikra a kolbászt. Befedem a paprika-karikákkal, és fűszerezem. Végül a paradicsomkarikákat csinosan elrendezem rajta.
Sütés: előmelegített sütő, 180-200Cfok, alsó-felsőállás, 25 percig sütöm. Tűpróba!
Ekkor ráteszem a durvára reszelt sajt-keveréket, és 5 perc alatt ráolvasztom.
Vissza
|