Menü

 - Recepttár 
 - Receptek - ABC 
 
- Mártások
 -
Fortélyok 
 - Kalkulátor hegyek 
 - Fűszerkalauz  
 - Gasztrolinkek
 
 - Vegyesen    
 - Ajánló   
 - Animációk 
 

 - Kalóriaszámítás 
 
- Étlapszótár

 - Fórum
 
- Baráti kör Receptek  
 - Vendégkönyv  
 - Blogom  
    

   

 

 

Babette kiváló receptjei, és fotói

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


VÉDJEGY

MI CSAK SAJÁT KÉSZÍTÉSŰ RECEPTEKET, FOTÓKAT HASZNÁLUNK !

 

Jelenleg:

website stats
olvassák az oldalt.

 
Befőttek, tartósítás
Befőttek, tartósítás : Almás körtelekvár

Almás körtelekvár


ALMÁS KÖRTELEKVÁR

 

 

Hozzávalók:

2,5 kg körte

4-5 db nyári alma

2 db citrom leve

3-4 szegfűszeg, egy kis darabka fahéj

30 dkg szőlőcukor

10 dkg barnacukor.

 

 

Elkészítés:

A jó érett, de nem túlérett, lédús körtéket és az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, kockákra vágjuk, és hideg vízbe tesszük, amibe egy citrom levét belepréseltük. (A gyümölcs tiszta súlya 2,2 kg.)

 

Az előkészített gyümölcsöt robotgép késes karjával pürésítjük, majd fazékba tesszük. Rápréseljük egy citrom levét és hozzáadjuk a teatojásba zárt szegfűszeget és fahéjat. Elkezdjük főzni. Ha felforr, mérsékeljük a lángot, és fedő alatt, időnként megkevergetve, hagyjuk csendesen rotyogni. Kb. 1,5 óra múlva a teatojást eltávolíthatjuk, ekkor ízesítjük cukorral- ízlés szerint - és immár fedő nélkül tovább főzzük, míg kellően besűrűsödik. (Kb. 45 perc, itt már szinte folyamatosan kevergetni kell.) Egy kiskanálnyit tányérra cseppentve és kihűtve ellenőrizhetjük milyen sűrű már a lekvárunk.

 

Ha kész a lekvár, előkészített, tiszta üvegeket állítunk egy tepsibe forró vízbe, így töltjük be az üvegeket. A lezárás után, letöröljük az esetleg kifolyt lekvárt, és 10 perce fejtetőre állítjuk őket. Végül száraz dunsztba tesszük a kész lekvárunkat 2-3 napra, míg kihűlnek, majd mehetnek a kamrába, pincébe, hűvös helyre.

 

 

A már felbontott üveget hűtőben tároljuk.

 

 Almás körtelekvár készítése képekben


 

Vissza

 
SZAVAZÁS
Lezárt szavazások
 

 

TARTALOMJEGYZÉK:

 


Bevált, finom, kipórbált  receptek,
fázis fotókkal

 

 

Hideg előételek

Meleg előételek

Szendvicsek

Saláták

Szószok

 

Levesek

 Húsételek

Egytálételek

Köretek

 

 

 

Tészták, pizzák

Sós tészták

Édes tészták

Péksütemények

 

 

 

Torták

Sütemények

 

 

Aprósütemények

Sütemények sütés nélkül

Sós sütemények

Befőzés

 Minden más

 

 

 

 

Ti küldtétek:

 Balázs Márta
 Barics Rita
 Csajbók Andrea   
 
Heringné Kabdebó Klára
 Juhász Ilonka és Lánya 
 Pethes Judit
 Szabó Mónika  

 


Mindenféle, vegyesen: 
 

 -  Honfoglaló játék 
 -
Legyél milliárdos 
 -
Iwiw
 - Baráti kör
 - Budapest térkép
 - Totó - Lottó
 - Gratis lottó
 - Idézetek
 - Képmester
 - Honlap analizátor
 
 - Tenisz
 - Időkép

 - Sat 24.com 
 
- Tuti Képeslapok
 - Képeslap zenével 
Aranyos képeslapok   

 
- Közérdekű 
 - Portálépítés 
 - Feliratok készítése 
 
- Hátterek 
 - Kódok
 
 

Kiemelt oldal:

http://webdesign-graphic.hu/ 

A fejlécet készítette:

Scriptek,Játékok,Letöltés