Sült csirke almával, aszalt szilvával, mézes sörrel kenegetve
SÜLT CSIRKE ALMÁVAL, ASZALT SZILVÁVAL, MÉZES SÖRREL KENEGETVE
Hozzávalók:
4 db csirkecomb
2 db csirkemell
4 db csirkeszárny
1-2 evőkanál libazsír
Só, bors, Majoranna
2-3 evőkanál sör, 1 evőkanál méz
2 db alma magház nélkül negyedelve
8 szem aszalt szilva (nem nagyon összeaszalódott, ha mégis ilyet kapunk, picit áztassuk be vörösborba)
2-3 szegfűszeg.
Elkészítés:
A húsokat megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, Majorannával fűszerezzük. A tepsit kikenjük libazsírral, beletesszük a húsokat. Alufóliával befedjük, és sütőben addig sütjük, amíg majdnem puha nem lesz. Ekkor hozzátesszük az almagerezdeket, a szegfűszeget, az aszalt szilvát. Megkenjük mézes sörrel, és immár fólia nélkül pirosra sütjük. (Összesen kb. 1 óra alatt készül el.)
Sült burgonyával, salátával (ízlés szerint fejes saláta, cékla saláta, gyümölcskompót), frissen tálaljuk.
A recept Anyósomtól, Évától való.
Vissza
|
Elkészítettem, Isteni, imádom! Köszönöm a receptet.